4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Krydda fiskenmed kryddor och salt. fisk i ugn. häll över fisken tillsammans med resten av grädden. Dela den halvtinade fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form
Lägg ner dillen och kräftorna, rör runt och smaka av med salt. Mosa potatisen lätt med en gaffel, koka blandningen på medelhög temperatur i ca 5 minuter
4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Strö det över fisken när det återstår några minuter. 600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej 50 g ansjovisfilé ¾ tsk salt 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 msk ströbröd 2 tomater 1 knippe färsk dillGör så här. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.