Koka tills de är mjuka. Låt stå kallt fram till servering. Den här stod på buffébordet och blev najs. Vi gjorde den dagen innan så den fick gosa ihop sig
Rör till sist försiktigt i potatisen. Låt stå till dagen efter innan servering. Imorgon är det dax för student och jag har gjort en potatissallad som räcker till 50 personer
Servera sallad till. Koka eller stek korven. 3 st wienerkorv. Koka potatisen och koka ärtorna. Blanda senap och vinäger och vispa i olja och sedan crème fraiche
Kavla varje bol till remsor o rullar in korven. Häll i salt o kör några minuter till. Häll degen på mjölat bord o arbeta degen för hand i vik in den till en bol
700-800 g wienerkorv (eller annan korv med hög kötthalt). Tysk potatissalladca 1 kg färskpotatis 2 rödlökar 2 klyfta vitlök ca 1,5 dl olivolja 1 dl vatten ca 1 dl vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger) salt (efter smak) peppar (efter smak) ev 3 msk kapris färsk timjan (eller oregano efter smak) salladslök, finstrimlad , ev (eller några finstrimlade stjälkar från färsk lök)
Dagens lunch blev korv i ugnen och hemmagjort potatismos. ) Är själv inte särskilt förtjust i falukorv, men ugnsstekt korv fylld med senap, ketchup, tomatskivor och ost brukar gå hem
Stoppa korvtill jul. Men det går att göra nu och frysa in fram till jul. Att stoppa korv är väl ändå julens kladdigaste, roligaste och meckigaste bestyr i alla fall
Rör försiktigt ner potatisen och ställ gärna kallt några timmar för att smaka till sig. Grillat och potatissallad har väl inte gått många förbi och är en riktig picknickklassiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.