Blev inspirerad av SvD bilaga och lagade ikväll denna paj med kyckling, röd curryoch savoykål. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, röd curryoch salt och häll äggstanningen över pajen
Andra förslag på resträtter med kyckling hittar du här och här. Servera med sallad. Förväll broccolin i lätsaltat vatten några minuter, och låt rinna av väl
4 600 g alaska pollock 900 g potatis 250 g broccoli 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk curry 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Låt sedan broccolibuketterna, ingefära ochcurrypastan fräsa med en kortis. Lägg i fisken och låt den sjuda lätt i några minuter bara och servera med ris eller nudlar
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Härligt saffrans- och nejlikaris serverat tillsamamns med kycklingfilé. Kokos-kycklingwokmed ris. Nyttiga hamburgare gör du enkelt på kycklingfärs - gott och lättlagat
Stek kycklingen till den är genomstekt och krydda den med svartpeppar, vitlökssalt och grillkrydda. Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.