MARINERADECHAMPINJONER. MARINERADEOLIVER. Skölj och skiva champinjonerna. Blanda ihop olivolja, skivad vitlök, citronskal och oregano och lägg ner oliverna
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Marineradechampinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Strö över oliverna, och garnera med färsk timjan. 4 fina kycklingbröstfiléer à ca 150 - 175 g½ dl olivolja1/4 dl ljus soja - jag tog glutenfri Tamari från Renée Voltaire½ pressad citron1 pressad vitlöksklyfta1 msk grovskuren, italiensk salladskrydda från The Spice Treeca 600 g sötpotatisca 600 g zucchini2 små paprikor i valfri färg2 gula lökar eller bananshalottenlökar12 stora vitlöksklyftor - ja, det ska vara så många2 citronerolja, vitlökssalt, svartpeppar1 dl blandade oliverfärsk timjanVispa ihop marinaden, och lägg i kycklingen att marinera minst 3 timmar, gärna längre, i kylskåp. 1 dl blandade oliver
Marineradeoliver är ett gott tilltugg som passar lika bra till buffén, som till snacks eller som i mitt fall denna gången som tillbehör till pulled pork
En snabb och enkel väg till lite roligare oliver. Ingredienser (till en burk)oliver av olika slag 1 tsk chili1 vitlöksklyfta, skivad1 tsk rosmarin3 msk olivoljaLägg i en förslutningsbar burk och blanda om
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.