Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
Svartvinbärsdessert

Svartvinbärsdessert

Den här desserten består av svrtvinbärsparfait, gelé smaksatt med saft på svartvinbärsblad och vaniljmarshmallows
Svartavinbärsbladssaft

Svartavinbärsbladssaft

Foto. Karin / bevemyrs blogg.  . Som jag har längtat. För något år sedan berättade sonens lärare Anna att hon fått en flaska saft av en annan förälder
Hirams svarta vinbärsmarmelad

Hirams svarta vinbärsmarmelad

Repa bären från stjälkarna. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet och koka i 15 minuter. Tag grytan från värmen
Ugnsbakad hälleflundra

Ugnsbakad hälleflundra

Sätt ugnen på 150 grader. Smöra ett ugnssäkert fat. Salta fisken och låt dra i 15 minuter. Täck formen med aluminiumfolie
Pinje- och kräftbakad fisk

Pinje- och kräftbakad fisk

Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnssäkert fat. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Smält smöret i en stekpanna
Hälleflundra med oliv och svampsås

Hälleflundra med oliv och svampsås

Den ständiga frågan när det serveras fisk. Varför lagar man inte fisk oftare. Det är inte krångligt, barnen älskar det, det är hälsosamt, och framförallt väldigt GOTT
Rabarbersmulpaj

Rabarbersmulpaj

Sätt ugnen på 180 grader. Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en smuldeg
Gräslök och pepparrotslax

Gräslök och pepparrotslax

Idag gjorde jag en världsgod laxrätt med pepparrot och gräslök, som ni bara måste prova. Den är som vanligt lätt som en plätt att göra
Gräslöks- och citronsill

Gräslöks- och citronsill

Skölj sillen. Skär filéerna i 2 cm breda bitar. Mixa gräslök och gräddfil till en ljusgrön sås. Blanda gräddfilen med övriga ingredienser
Nyårsdessert choklad

Nyårsdessert choklad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Kyckling med fetaost

Kyckling med fetaost

Sätt ugnen på ca 225 grader. Strimla kycklingfilén i lite större bitar. Stek dessa så att de får en yta, krydda efter smak (jag använder kycklingkrydda), lägg de sedan i en ugnsfast form