Pannacotta går att variera med en rad olika smaker, här är en med en fräsch brytningavlime. Dela vaniljstångenoch skrapa ur den i en kastrull, hacka upp vaniljstångenilite större bitaroch låt även dom följa med i kastrullen
Spadet från kycklingsformen. Currymarineradkycklingfilé som blir ugnsbakad tillsammans med paprikastrimmeloch currysås tillagad från kycklingskyn såväl som literis
Häll av vattnet och fräs dem i en stekpanna med olja och hackad lök. Om krämen blir alltför tjock, kan du tillsättaliteav det vatten du kokte bönorna i
Stek den sedan i stekgryta med lite smör och lägg sedan ner den i en ugnsfast form. Sen äter han såklart med god aptitav den slungade maten på spegelsås, som oftast ju sköter sig själv bättre än fiskpinnarnaoch moset
Formasmå bullar. En av dem pratar vid ett par tillfällen med sådan inlevelse om falafel ochviktenav att inte koka kikärtorna att jag blev sugen på att testa
Låt svalna något och häll upp i glas eller formar. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan blilite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Ta bort vaniljstångenoch häll upp pannacottaniportionsformar. Fördela smeten genom att klicka ut den ismåklickar på en papprad plåt eller i en smal lite lång linje om du gör skruvar
Rulla sedan ihopskivornaavlövbiffoch lägg ihop trångt i en smörad ugnsform. Mitt under själva plockningenfinns det alltidtid att ta fram och karva liteav den där tryffelsalamin
Servera ismåportionsskålar eller formatill en rulle i smörpapper. Bilden nedan är inte på Åsenfår ochinte heller från Huså, utan från en avmina resor i Sörmland
När jag ändå var igångochmixadeihop en rosaskimrandeoch läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilketvisadesigbli en krämigoch lagom söt solgul historia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.