Då kanske det inte blir någon julskyltning.Men vad passar då inte när man pyntat färdigt och stjärnorna lyser i fönsten om inte en alldeles förträffligt len och god saffrans pannacotta!! 4 pers
Krämig och god, en trevlig len saffrans smak som jag framhävde med björnbär på toppen. Har nu ett längre tag vart sugen på pannacotta, och i lördags vart suget för stort så var tvungen att göra lite
Först ut blir den här saffranspannacottan med ett glöggsmakande bärtäcke. När pannacottan är stelnad är det dags att fördela ett tunt lager med sylt ovanpå
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och saffran. Skrapa i vanilj, vispa runt och tillsätt sedan urkramade gelatinblad
Så här blev den, min allra första Pannacotta med tre smaker och tre lager. Det är inte svårare att göra en Pannacotta med tre lager än med ett, det tar lite längre tid att få den färdig bara
Den italienska desserten pannacotta är så enkel att göra men ser så proffsigt ut ändå. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar i en av färgerna och rör om tills allt har smält
Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Pannacotta är en av de lättaste och godaste efterrätterna att bjuda på. Pannacotta kommer från norra Italien och betyder kokt grädde och grundsmaken är
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.