Garnera med passionsfrukt Då kanske det inte blir någon julskyltning. Men vad passar då inte när man pyntat färdigt och stjärnorna lyser i fönsten om inte en alldeles förträffligt len och god saffranspannacotta
Krämig och god, en trevlig len saffrans smak som jag framhävde med björnbär på toppen. Men då har Linus sagt ett flertal gånger att det är godare med saffran än vanilj, så gjorde slag i saken och testade snöra ihop en pannacottamed saffran, oh boy så gott det var
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Rulla ut tre smala längde på en plåt med vakplåtspapper på. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret o ha i saffran o häll över det i en skål o vispa snabbt i äggen
Pannacotta. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Garnera med hallon. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.