Mina favoriter

Mina favoriter

  • 19 Recept
Mina favoriter
Enkel köttgryta med fläskytterfilé

Enkel köttgryta med fläskytterfilé

Enkla smaker med lite grönsaker och salt och peppar kommer man långt med. Vår filosofi är också som ni kanske märkt att det ska vara enkelt med bra råvaror efter säsong och inte ta för mycket tid
Köttgryta med fläskkött

Köttgryta med fläskkött

Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den
Mustig köttgryta med öl

Mustig köttgryta med öl

Skär högreven i mindre grytbitar. Strimla bacon. Skala smålökarna och morötterna. Skär morötterna i ca 1 cm bitar
Indisk köttgryta

Indisk köttgryta

Tärna köttet i 2-3 cm stora kuber, bryn det i omgångar i en het stekpanna och häll över i större gryta
Mormors köttbullar

Mormors köttbullar

Låt ströbrödet svälla minst 10 minuter i mineralvattnet. Riv lök och tillsätt den tillsammans med färsen, kryddorna och ägget
Grekiska köttbullar i tomatsås

Grekiska köttbullar i tomatsås

Det känns ibland som att det är på helgerna vi faktiskt tar chansen att testa lite nya recept som känns mer avancerade (vilket de oftast inte är)
Köttbullarna del 1

Köttbullarna del 1

Jag älskar köttbullar, men jag är högst kräsen i hur de ska tillagas och hur de ska smaka. Goda köttbullar innehåller rikligt med lök och den ska helst inte vara rå
Nobellbanketten 2010

Nobellbanketten 2010

Förrätten. Anka i press med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé. Varmrätten. Tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Putsa oxfilén och krydda med salt och peppar. Bryn den runt om i matfettet i en stekpanna. Efterstek filén i ugnen i 200 grader i c
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Skala och skiva vitlöksklyforna tunnt och repa timjan
Oxfilé med tryffelsås

Oxfilé med tryffelsås

Häll vatten, fond, soja och rödvin i en kastrull. Låt koka upp och red av till önskad konsistens med maizena

Curryräkor

Tina och rensa räkorna. Skala och finhacka löken. Smält matfettet och låt löken fräsa en stund. Tillsätt curryn och låt den fräsa tillsammans med löken
Tryffelsås

Tryffelsås

Finhacka och fräs schalottenlökarna i smör, blanda i socker och låt detkaramelliseras. Tillsätt rödvinet och reducera (koka ned) blandningen till ungefär en tredjedel
Tryffelsås

Tryffelsås

Tid (1 dygn i kylen) tillagning ca 40 min / 2 pers. Först lite om. Jag brukar räkna ca 10-15 gr tryffel/pers (jag älskar tryffelsmaken)