En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. 4 persCa 1,2kg Ribbestek eller Ca 7-800g Kotlettrad med svålSalt, helst GourmetsaltCa ½dl Steksky2½dl Matlagningsgrädde½msk Vetemjöl1msk Kalvfond½dl MjölkLite sojaSaltVitpepparLägg steken med svålen nedåt i en ugnseldfast form
Varför inte slänga in lite choklad när det är fredag Det gör vi. En stor kladdkaka kommer lastat. Käckt att baka kladdkaka i långpanna ibland när det behövs mycket
Nyp ihop margarin, mjöl och florsocker till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt denna vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme
Kan inte sova. Vart finns den där on/off-knappen som jag så gärna skulle vilja ha på min skalle. Då skulle jag ha tryckt på off för ett par timmar sen nu, hjärnan bara rusar på
Kärt barn har många namn. ). Igår bakade jag denna klassiker kolakakan. Bakade även jättegoda brownies, men det receptet finns redan i kategorin Brownies och kladdkakor
Favorit i repris. Min sambo älskar dessa kakor, hans absoluta favorit. Så för någon dag sedan tänker jag att jag skulle baka till honom, en liten kärleksförklaring
Så blev det julafton. Detta år var det Anders familj som skulle komma, de flesta till lunch. Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen