Hejsan. Vad kul att du hittade hit. I denna bloggen kan du hitta massa smarriga recept. Läsa om mitt liv som bagare/konditor och lite annat smått och gott
cirka 500 gram havskattfilé. 500 gram havskattfilé. Absolut underbart gott. Måste testas. Det här är ett modifierat recept från ”Stora fisk- och skaldjursboken” av Susanna Tee
Länge sedan jag höll på med mitt projekt äckel-veckan. Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan
300g Havskatt3msk Olivolja10cm Aubergine, skuren i mindre tärningar10cm Squach, skuren i mindre tärningar1/2st Rödlök, finskuren1/2st Röd paprika, finskuren10st Små cocktailtomater, delad på hälften10st Gröna oliver, hackade2msk Kycklingfond, koncentrerad2-3dl Passerade tomater2msk tomatpuré2msk Chilisås1tsk Harissa1tsk Timjan1msk BalsamvinägerNågra sardellfiler. Lägg på ett lock och låt fisken stå och dra i ca 6-7min tills den blir fast och vit i köttet
Smöra en ugnsfast form lägg havskattfiléen ovanpå. Lägg upp på tallrik med hjälp av serveringsring potatisblandningen, en klick med skaldjursröran, på mitten lökblandningen, ovanpå havskattfilé samt garnera med lite räkor
Skär havskatten i jämna skivor och stek dem i panna med salt och peppar. Placera havskattfilé ovanpå och en klick parmesansås samt garnera med pancetta, Placera citronklyftan på tallriken
Fredag. Denna vecka har gått undan och det tackar vi för =). I dag efter jag slutat vilket är om nån timme då är det dag satt hämnat barn från skola och dagis och så åker vi och badar som vanligt på fredagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.