Ta upp pastan med en pastatång och lägg över potatis och haricot vertes. Nu när medelhavsvärmen nått ända till Norrland så är det trevligt med en god, italiensk pastarätt, famförallt när man börjar bli trött på grillat kött
Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotesvertesoch låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes. Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant
Häll därefter av vattnet och bryn dem i stekpannan, om möjligt i rikligt med smör. Mixa allt till en härlig grön sås, smaka av med lite salt & peppar på slutet
-) Potatisotton blir mjuk och krämig med lite tuggmotstånd tack vare knapriga haricot verts. Kryssa dem runt hela tomaten genom att snitta med en kniv så går det som en dans att lossa skalet i fyra "kvartar"
Både stora och små åt med god aptit. Blanda vetemjöl, timjan, salt och cayennepeppar på en tallrik. Häll på mjölk, vispgrädde och fördela tomaterna runt om köttet
Ta kastrullen från plattan och mixa såsen med en stavmixer så tjocknar den lite. Smaka av med salt. Pancettan ser fet ut där den ligger i disken, men allt det feta försvinner när man steker den och den är otroligt god att strö över fisk eller pastarätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.