Biscotti är enligt mig underskattat, precis lagom söta och fantastiskt goda till kaffet. Nu tål ju jag inte alla nötter, men mandel går ganska bra om den är tillagad i ugn, jag ser bara till att den inte är i allt för stora bitar men det gör ni ju som ni vill
När vi var ute och vandrade häromdagen så testade vi att grilla något nytt, nämligen ”kolbulle”. Jag blev först nyfiken på namnet – tydligen kommer det sig av att kolarbetarna förr åt just den här mättande men billiga maten ofta – och sedan lite skeptisk men ändå nyfiken på ingredienserna… Jag menar, hur gott kan det bli när ingredienserna bara är vatten, mjöl och fläsk
Idag kör vi sjukstuga här – inte för ett barn utan för TRE. Filip är än så länge bara lite snuvig, men de två stora har ordentliga förkylningar toppat med feber… Puh
Den här gjorde vi i söndags – kan inte alls ta åt mig äran för receptet för det är en ren kopia av receptet i senaste ICA Buffé – men den var så himla god att jag ändå vill sprida den vidare
Alltså det här är ju nästan inget recept, en pyttipanna är ju så himla bra just för att den kan innehålla lite vad som helst, men oavsett ingredienser så blir den helt galet god i en Muurikka (eller annan stekhäll)
Det är ju lite smörgåstårtetider nu, får man väl ändå säga. Skolavslutning, konfirmationer, studenter och andra somriga saker man vill fira görs ju enkelt och väldigt gott med just smörgåstårta
Här kommer mitt bonusrecept från gårdagens rabarbersirap. Du kan såklart koka ihop en kompott just till det här med, men det är verkligen en perfekt dessert när man ändå redan gjort det mesta av jobbet
Det här var en riktigt bra Muurikka rätt (eller nån annan stekhäll för den delen). Förbereder man allt innan, vilket man måste på en stekhäll, så har du hela rätten klar på 10 minuter på Muurikkan och den är dessutom väldigt enkel att göra till många – upp till en 10-12 pers eller så skulle nog absolut inte vara några problem
Mannagrynsgröt är ju vansinnigt gott. Ugnspannkaka är ju vansinnigt gott. Jag förstår inte att jag inte testat att kombinera de två tidigare egentligen
När det är någon form av högtid, jul, påsk eller födelsedagar, så bakar alltid mamma (minst) två olika sorters kakor, det är arrakskakor och dubbla mandelkakor