Idag blev det en fräsch salladmed varmrökt lax, räkor och sötpotatis till middag. Till salladen hade jag en lime och ingefärsdressing som du hittar receptet på här
Rödkåls- ochäppelsallad. Snabbgravadlax. Skölj av laxenoch torka av den. Gravlaxsås. Strimla rödkålen fint och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar
Man kan med fördel servera kokt potatis till den här salladen om man vill göra den ännu mera matig. Igår gjorde jag den här laxsalladenmeden supergod sås till ochdensalladen passar jättebra på buffébordet också
Riv skalet av citronenoch gnid in laxen försiktigt medzesten. Plocka försiktigt den varmrökta laxen. Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans medvinegretten
Smörj in laxköttetmedsmeten, även i vecken. Grillad brie med salsa på nektariner och rosépeppar. Salta och peppra innan du lägger hela härlighetenmed skinnsidan ner på grillen
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor ochen parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- ochspenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig salladoch dillkokt nypotatis
Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningenmed Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Rosta solrosfrön och pumpafrön med olja och salt i en stekpanna. Kör vitkål med skärblad i en mixer eller hushållsassistent (kan man också skära det tunt för hand)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.