Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på
Ett gott grovtbröd som blir saftigt av skållningen. Lägg med skarven nedåt i brödformen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Täck med bakplåtspapper efter halva tiden. 1 dl kornmjöl. 1 dl grovt rågmjöl. Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet
Använd med fördel en hushållsassistent för att arbeta ihop degen. Snitta brödetmed vass kniv, sänk värmen till 200º och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. 3 msk mörk brödsirap
Fördela smeten i två smorda brödformar. Täck med folie och grädda i 30 minuter till. 2 dl grovt rågmjöl. Blanda grahamsmjöl, havregryn, vetegroddar, rågmjöl, vetekli, vetemjöl, salt och bikarbonat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.