Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Torkad svamp

Torkad svamp

Mycket svamp från min sida den senaste tiden. När jag kom hem till pappa ikväll så gick jag nästan direkt ut i skogen för att leta upp lite svamp
Pepparrotskött

Pepparrotskött

Kött. Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet
Chokladfondant

Chokladfondant

Oij, det var länge sen senast. JAg har haft fullt upp med en hel massa grejor, och inte haft tid att varken kocka eller uppdatera här

Kinesisk frityrsmet

Sikta ner mjölet, majsenan och bakpulvret i en bunke. Vispa i vattnet, lite i taget. Det ska bli en slät smet
Friterade lökringar

Friterade lökringar

Skala löken och skiva den i fina ringar ca 3-5 mm, sära på ringarna, lägg ringarna i iskallt vatten i ca 30 min
Helgrillad Rådjursstek LCHF

Helgrillad Rådjursstek LCHF

Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
Lax och spenatlasange

Lax och spenatlasange

Smörj en ugnsfast form. Lägg i ett lager lasangeplattor. Täck dem med halva mängden spenat och lägg på laxskivor över
Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Klenäter

Klenäter

En klassiker som måste göras minst en gång varje jul. 2msk Smör. 3msk Strösocker. 3 Äggulor. 3msk Grädde. Rivet skal från 1 apelsin
Rischoklad

Rischoklad

Nu tänkte jag bjuda på ett till recept på påskgodis, även detta går väldigt fort att göra.  Detta är inspirerat av den fantastiska bloggen Söta saker

Italieninspirerad nötstek

Lätta på nätet om steken är nätad och skär en ganska djup ficka i köttet. Mosa ihop sardeller, senap och kapris och fyll i fickan

Dillkött på rådjur

Koka rådjursköttet tillsammans med salt,vitpepparkorn,matättikan, sockret och löken i buljongen. Låt köttet svalna i buljongen, mät upp och sila buljongen

Sillinläggningar

Vispa lagen till sockret löst sig. Denna lag kan kryddas på det sätt ni själv. önskar, endast fantasin sätter gränser