Jättegod långpannekaka som är enkel att göra. 5ägg5dl socker200g smält margarin6dl riven morot (ca 5 morötter)5dl vetemjöl3tsk bakpulver3tsk bikarbonat3tsk vaniljsockerkanelSätt ugnen på 175 grader
Båda omgångarna muffins blev väldigt uppskattade av mina kollegor. Jag hade mina inne i 25 minuter, efter en kvart var de fortfarande väldigt lösa i mitten
Hej på er vänner. Har åkt på värsta förkylningen. Så onödigt, tycker jag. Här kommer i alla fall ett recept på Medelhavspaj som jag tyckte smakade bra (då jag faktiskt hade intakta smaklökar
Årets första inlägg blev en paj som Anna gjorde medan jag målade i huset. vi har gjort av med en ansenlig märg färg vid detta lag och på inköpslistan står just nu 30 liter till
Pajdegen. Blanda alla ingredienserna till pajdegen, hacka ihop och låt stå kallt ca 30 min. Tryck ut pajdegen i lämplig form och förgrädda i ugn, 200 grader i ca 15 min
Fredag imorgon. Hurra. Helgen innebär visserligen att skriva en hemtenta för min del, men jag ska försöka att hinna med något träningspass och lite mys också, så jag ser fram emot helgen ändå
KrusbärschutneyDen här chutneyn smakar fantastiskt till fläskkött, fågel, indisk mat mm. Krusbärschutney250 gram krusbärca 4 cm ingefära 1/2 röd chili1 vitlöksklyfta1 lagerblad0,75 dl honung1 1/2 msk vitvinsvinägerGör så här
I vår trädgård har vi en krusbärsbuske på stam och på det kommer det mörka söta krusbär. Jag provade att göra en krusbärschutney och resultatet blev en chutney med både sting och syrlighet
Vi har haft en go dag idag jag och barnen, dem har varit supermysiga och snälla. Det har ju varit skitväder hela dagen så vi bestämde oss för att åka till biblioteket och läste böcker, spelade spel och fikade
Tomat är en av Sveriges mest använda grönsak. Tomater har räddat många middagar. Nu är det högsäsong för de där underbara tomaterna som nu frodas i våra land och växthus
Idag blev det en mustig trattkantarellsoppa med vitlöksbröd till lunch. Ingredienser. 1l färska eller 3 dl frysta trattkantareller3 st schalottenlökar3 msk sherry5 dl svampsbuljong3 dl vispgrädde 2 dl mjölk1msk kinesisk soya smör till stekning1 pkt bacon1 dl finklippt persilja ( Till soppan och till garnering)Salt och pepparTill garnering hackad persilja och knaperstekt bacon
Jag gillar verkligen morotskaka. Det är något med den där saftiga bottnen, den syrliga toppingen och den härliga kanelsmaken som passar så fint mot philadelphiaosten i glasyren
Vi testade en ny slags jordgubbspaj häromdagen som kallas "Krämig jordgubbspaj". Jag är lite mer för vanliga pajer med smuldeg och vaniljsås men vissa kan nog tycka den här är jättegod
Idag MÅSTE jag bara dela med mig av ett recept som en vän tipsade om på FB (Hej Ingela H. ). Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt