20.29 var
maten klar och vi kunde snabbt konstatera att den här risotton kanske var världens godaste och att den möra renentrecoten inte heller var så dum.Risotton kan självfallet ätas som en ensamrätt utan kött eller fisk till och serveras då helst i en varm djup tallrik.Risottto con melanzane, pomodori e pinoli
Grymt god risotto. Servera med parmaskinka, ruccola och rostade pinjenötter. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i grovriven parmesanost
Bland annat så fick den vara en av huvudingredienserna i den här risotton. När riset börjar bli klart så hälls tomatoch basilikan i riset och alltihop rörs ihop med riven parmesanost efter smak
När risotton nästan är klar tar du i den soltorkade tomaten. Jag har ju redan skrivit om risotto en gång men efter som att det är så himlans gott så måste man ju laga det många gånger och på många olika sätt
Bottna en ugnsfast form med soltorkade tomateroch olja. När du är nöjd med resultatet lägg på skivor av chevré och brödkuberna (tänk hamburgerprincipen dvs lager på lager) Låt osten smälta
Serveras väl med kött eller kyckling samt till yoghurt. Ta en liten kastrull och häll i de krossade tomaterna, tillsätt en nypa socker, lite salt och pressa ner vitlöken, koka upp och låt koka några minuter
Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
Gör ett likadant lager medtomatskivornaoch avsluta med resten av aubergineskivorna. Täck aubergineskivorna med den hackade löken och strö över hälften av de italiensk örterna och häll över hälften av den resterande olivoljan
Nu senast blev det en tomatrisottomed bacom som jag gjorde så här. Min absoluta favorit är svamprisottooch då allra helst med Karl Johanssvamp men jag gillar även andra varianter på risotton
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen medtomatoch fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Tillsätt krossade tomater, hälften av russinen och kanelstången. Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin
Servera risotton garnerad med pancetta-chips och basilikablad. Häll olja i den kastrullen du vill göra risotton i, när oljan börjar bli varm häller du i purjolöken och den gula löken och värmer på dem tills de börjar bli mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.