Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Bästa nöt- och fröbrödet (en limpa). Här är det verkligen nötter och frön i fokus, inga konstiga mjölsorter osv utan tillsätt ägg och olja och vips in i ugnen
Blanda vatten och fiberhusk i en skål till en tjock gelé. Blanda gelén tillsammans med dom torra ingredienserna i en skål, använd gärna händerna för att få fiberhuskkladdet att verkligen blandas med fröna och nötterna
Jag har tidigare skrivit ut ett recept på ett fröbröd och jag ville prova göra en variant på det brödet utan ägg då jag försöker använda mindre ägg i min matlagning/bakning
Som glasstårta kan man ju förbereda den i god tid och bara dekorera den innan servering då den behöver en kvarts tining för att vara lättare att skära i
Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.