. Höstkänslorna börjar så smått att infinna sig och med hösten kommer en längtan efter soppor igen. En dag i förra veckan vaknade jag på morgonen och bara kände att jag var supersugen på kantarellsoppa
Skär bort fett och hinnor från filén. Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i filén, slå knut på påsen, vänd och skaka så att filén får marinad på sig runt om
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp (obs. spara några svampar att garnera med till servering så ser det extra trevligt ut) i smör i en gryta
Mamman i den här bloggen har svårt att hålla sig från skogen i dessa tider. I år finns det ju gott om gula kantareller och då passar jag på att fylla på lagret
Foto. Tina FallgrenKantarellsoppa1 gul lök, hackadsmör och olja till stekningkantareller 6 dl svag hönsbuljong1 dl gräddevit balsamvinäger med champagnesmak1