Dubbelmarinerad fläskytterfilé med örter - perfekt på påskbuffén och andra bufféer
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ kg fläskytterfilé - jag hade tur och hittade fin svensk Kravmärkt
  • smör
  • 2 msk flingsalt
  •  
  • Marinad I
  • 1½ dl jungfruolivolja
  • skal och saft av en stor, saftig limefrukt, ½ dl
  • 1 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor 8 vitpepparkorn - lätt krossade
  • 30 g färska örtkryddor, fint hackade - jag blandade persilja, timjan och körvel
  •  
  • Marinad II
  • 2 msk mild olivolja av jungfrukvalitet
  • 1 msk vatten
  • ½ msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ tsk vitlökspeppar
  • några kvarnvarv vitlökssalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.