Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Fördela i 2-3 portionsglas. Kyl en stund i kylskåp. Servera med en klick vispgrädde och färska bär, gärna hallon
Den franska köttgrytan Boeuf bourguignon är en av mina absoluta favoriträtter. Genom åren har jag provat att laga den både i ugnen och på spisen, men nu kommit fram till den ultimata metoden
Om ni någon gång har fastnat framför en bit fläsklägg för 29,90 kr/kg i köttdisken och undrat vad kan jag göra med den där, så kommer här ett smaskigt förslag
Ojoj så gott. Att jag inte har gjort detta innan. Supergott och enkelt. Frikadeller = köttbullar kokta i tomatsås, de ska alltså inte stekas innan utan stoppas rakt ner i såsen
Stek är torrt och segt säger maken, eller sa innan han smakade stek i lergryta. Den tillagas långsamt på 100 grader och det tar ca 3-4 timmar men det är väl värt att vänta på
Förutom jordgubbar så blev det några deciliter gräddfil kvar efter midsommarfirandet. Hittade det här superenkla receptet på muffins, rotade lite i svärmors skåp och såg att hon hade alla andra ingredienser hemma - så jag lånade hennes kök och fixade ihop några muffins till fikat
En cheesecake som varken är ugnsbakad eller fryst. Jag gillar båda varianterna, men den här sorten med gelatinblad i är absolut inte dum den heller - tvärtom
Sisisådär. Efter en massa bilder på hus och kök kommer här ett enkelt glassrecept. Inget som ska kokas och sjudas på spisen utan det är bara att mixa ihop ingredienserna, hälla smeten i en glassmaskin och sedan låta den do the magic
Något jag aldrig har ätit är Brylépudding/crème caramelle. Jag vet inte varför. Det är liksom inte varit något jag fått för mig att göra själv och om jag är på restaurang och det finns en dessertmeny så brukar det alltid vara något annat som låter mer fantastiskt
Åh dessa bananer. Hittade receptet för många år sen i en tidsskrift. De lagades flitig under en period men sedan föll receptet i glömska till förmån för andra spännande efterrätter
Recept på Lingonbröd finns sedan tidigare publicerat på bloggen. Den gången bakade jag ut brödet i en muffinsplåt men igår var jag sugen på ett riktigt bröd