Mina favoriter

Mina favoriter

  • 39 Recept
Mina favoriter
Laxgratäng

Laxgratäng

Idag så blev det laxgratäng till middag, blev så sugen på fisk sen jag va inne och hälsade på hos hannas kokvrå
Kallrökt lax med pepparrotsgrädde

Kallrökt lax med pepparrotsgrädde

Forma laxskivorna som rosor och lägg upp dem på ett serveringsfat. Pepparrotsgrädde. Vispa grädde och crème fraiche i en skål tills det blir tjockt och krämigt
Fårkött till påsk, en gastronomisk symfoni med fårfiol.

Fårkött till påsk, en gastronomisk symfoni med fårfiol.

Här ett tips på hur du lyckas med den perfekta fårsteken eller fårfiolen till påsken. Obligatoriska tillbehör blir givetvis kålrot, morot, lök, palsternack, rödbeta, vitlök och en massa örter samt rödvin och kaffe att dränka hela fiolen/ steken med
Kassler och ananas i ugn

Kassler och ananas i ugn

Igår var elektrikern här i flera timmar igen, men nu är nog all el dragen så att vi har uttag och lampor överallt där vi vill
Citronmousse med granatäpple

Citronmousse med granatäpple

Ingredienser2 dl lemon curd250 g mascarpone2 dl crème fraiche2 msk färskpressad citronjuice1 msk finrivet citronskal1/2 granatäppleSå här gör duSe till att alla ingredienser är rumsvarma
Mumsig Kanelbrûlée

Mumsig Kanelbrûlée

Antal portioner. 6Ingredienser3. 5 dl vispgrädde 1. 5 dl mjölk (3%) 2 st kanelstänger 1 strimma apelsinskal 6 st äggulor 4 msk strösocker Till garnering4 msk råsocker Gör så härHäll grädde och mjölk i en kastrull
Marängsviss 2.0

Marängsviss 2.0

Bjuder denna underbara lördags kvällen på ännu en spännande variant av Marängsviss, här med hallon och lakrits
Jordgubbsblixt

Jordgubbsblixt

Jordgubbsblixt är en himmelskt god och sötsyrlig efterrätt som dessutom är väldigt enkel att laga. Jordgubbsblixten får en glassliknande konsistens med ljuvliga smaker och du serverar den med mandelbiskvier
Yoghurt- och marängtårta

Yoghurt- och marängtårta

Ingredienser. 6 äggvitor. 2 dl strösocker. 2 dl kokosflingor. margarin till formen. kokos till formen. 200 g vit choklad
Kokosrulle med hallon

Kokosrulle med hallon

Ingredienser3 ägg2 dl strösocker3 dl kokos0,8dl potatismjöl1 1/2 tsk bakpulverFyllning2 dl vispgrädde1 dl lemon curd1 tsk vaniljsocker5 dl hallonSå här gör duSätt ugnen på 250ºC
Mintchokladpannacotta med frostade hallon

Mintchokladpannacotta med frostade hallon

Tänkte faktiskt att jag skall bjuda er alla där ute på en riktigt goda pannacotta.  Ingredienser3 st gelatinblad 5 dl vispgrädde 150 g finhackad mintkrokant Florsocker till garnering Gör så härLägg gelatinbladen i blöt
Vit chokladmousse med blueberry swirl

Vit chokladmousse med blueberry swirl

100 g vit choklad1. 5 dl vispgrädde1 dl crème fraiche1 msk strösocker1 dl frysta, tinade blåbär1 ask amerikanska blåbär (125g)2 kakor, t ex havrekakorGör så här20 minuter + en timme i kylskåpSmält chokladen i vattenbad
Ugnspannkaka med äpple

Ugnspannkaka med äpple

Ingredienser. 2 1⁄2 dl vetemjöl. 1⁄2 tsk salt. 6 dl mjölk. 3 st ägg. 4 st äpplen. 2 msk strösocker. 1 tsk kanel. 2 msk svenskt Smör
Mango- och hallonpaj med kokos

Mango- och hallonpaj med kokos

Ingredienser. 250 g fryst mango i bitar. 250 g hallon. 1 lime. 1 dl kokos. 100 g smör eller margarin. 1 1/2 dl vetemjöl
Hallonmousse med nonstop

Hallonmousse med nonstop

Ingredienser  4 port200 gram  frysta hallon1,5 msk  strösocker1,5 dl  vispgrädde2 st  äggvita(or)1 dl  Nonstop strösselGör så här Vill du ha en fastare mousse kan du ställa in den i frysen istället
Saffransbullar med lingon och mandelmassa

Saffransbullar med lingon och mandelmassa

Antal portioner. 24Ingredienser25 g smör 0. 5 g saffran (1 kuvert) 8-9 dl vetemjöl (plus extra mjöl till utbakning) 150 g smör 1 paket jäst 2,5 dl standardmjölk, kall 0
Limepaj

Limepaj

Ingredienser. 50 g smör. 2 1/2 dl smulade digestivekex (2,5 dl = ca 8 kex). 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 4 dl)
Lingonkaka med vaniljsmak

Lingonkaka med vaniljsmak

Ingredienser. Kaka. 3 ägg. 3 dl strösocker. 3 dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver. ca 4 dl lingon (à 55 g, behöver inte tinas om de är frysta)
Tiramisuglasstårta

Tiramisuglasstårta

Ingredienser 8-10 bitar2 äggulor1 dl strösocker3 dl vispgrädde1 1/2 dl Kesellaskal av 1 citronskal 1 apelsin1 dl starkt kaffe2msk kakaolikör, kaffelikör eller konjak100 g avlånga italienska kex, t ex savoiardi 1 msk kakaoGör så härVispa äggulor och socker pösigt
Cappuccino cheesecake

Cappuccino cheesecake

Ingredienser 6 portioner. 200 g digestivekex. 75 g smör. 1 tsk kanel. 3 st gelatinblad. 1 dl starkt kallt kaffe
Päronfromage

Päronfromage

Ingredienser 4 port4 stora mjuka päron 2 dl vatten 1 dl socker 2-3 msk citronsaft 2 dl Vispgrädde 2 blötlagda gelatinblad Till servering