Jo, jag kommer här med ett par förslag på grillmarinader. Fast mest handlar det väl om att jag inte har fått så mycket intressant matlagning gjord på sistone, så det får bli dessa marinader istället - lagom till nationaldagshelgen då ett gäng grillar lär gå varma i vårt avlånga land
Enkel marinad till kycklingben 1,8 kilo kycklingben 0,5 dl kinesisk soja 1 dl sweet chilisås 1 dl olivolja 4 vitlöksklyftor, rivna 1-2 msk sambal oelek (dvs efter önskad syrka) 1 tsk salt svartpeppar på känn Rör ihop ingredienserna till marinaden i e rymlig bunke, eller i dubbla plastpåsar, beriend epå hur du föredrar att marinera. Ställ formen i nedre delen av ugnen, och tillaga på 200 grader varmluft med grill. 1-2 msk sambal oelek
det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad. 1/2 dl kinesisk soja. 2 msk olja. 1/2 dl sweet hot chili sauce. Kram 1/2 dl kinesisk soja. 2 msk olja. 1/2 dl sweet hot chili sauce
Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Smakmässigt är det fyra helt olika såser som står uppdukade här idag och vi kan intyga att de alla smakade fantastiskt gott och vad vi förstår på värdinnan så är dom precis så lättgjorda som det låter
2 msk honung. När det är dags för tillagning av kött, ställ ugnen på 225 grader. Låt stå i 20 minuter. Ta ut formen efter totala 20 minuter och låt stå 5 minuter innan servering. Ta ut formen från ugnen och lägg in köttbiten i aluminiumfolie och låt stå i 20 minuter. 2 msk honung
Nu har jag testat tre olika köttsorter till pulled beef. Pulled beef är en långkörare så räkna med 6 timmar på svag värme och vänd gärna köttet 1-2 gånger under tillagningstiden. 1-2 lagerblad. 2 krm svartpeppar. 2 tsk salt (minst. 2 skivade gula lökar. På med locket och ställ in i ugnen i cirka 6 timmar på 120-125 grader. Detta är inlägg #68 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015. 1-2 g. 1-2 lagerblad 2 krm svartpeppar. 2 tsk salt (minst. 2 skivade gula lökar
2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond. 2 msk balsamicovinäger. Gör så här. Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar
25 g jäst. Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölk4–5 dl vispgrädde . 2. Smörj kanten på en springform, ca 24 cm i diameter. Skär degen i 8 eller 12 tårtbitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min. 25 g jäst. 12 t. 230 grader
20 minuter. 2 msk honung. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Tillsätt fläskköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.