Gör så här. 1 Värm mjölken och smöret till 37 grader. 2 Smula ner jästen i bakmaskinen och tillsätt mjölkblandningen, slå på bakmaskinen på hög hastighet och se till att jästen löser sig ordentligt
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Jag har sagt morsning till kolisarna för ett tag nu, och det var på tiden, så att säga. Nu blir det alltså lite blandade recept jag kommer att bjuda på ett tag framöver
I eftermiddag har jag och Oliver hängt med mina föräldrar och syrrans ungar i deras trädgård. Röstningen på schlagerspektaklet är en långdragen historia
Vid ett efterlängtat besök i helgen i helgen som gick tog vi upp ett innanlår som varit kvar i frysen sedan fjolårets älg som bärgades, då jag deltog på älgjakt utanför Härnösand i Vålånger Överskogs jaktlag
4 portioner eller mer. Älggryta - gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde
1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Salta och peppra, bryn köttet runt om i en stekgryta. Ta upp köttet. 3. Skala och hacka lök, skala och tärna palsternacka, rotselleri och morötter