Dela broccolin i bitar. Matpaj kanske. Strö det rökta köttet över broccolin och häll över äggstanningen. Här kommer ett tips på krämigt god matpaj för den som vill göra fredagsmyset enkelt
Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. En riktig fredagsfavorit hos oss är pajer av olika slag och paj med bacon och ädelost är ett säkert kort
Pajdeg. Fyll pajskalet med lök, svamp, bacon och smulad ädelost. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter
Fördela skinka och broccoli i pajskalet. Broccoli och skinka, kan inte bli annat än gott. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Klä en pajform med smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg
SALAMI & BRIE PAJ. salt & peppar. Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Fördela bacon, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Lägg den hackade broccolin och fetan i pajskalet. broccoli. Pajdeg. broccoli. Tryck ut degen i en pajform. Baka i ugnen tills äggstanningen är fast och pajen fått fin färg (ca
Dela broccolin i mindre buketter och skiva rotstocken tunt. 1230 g kyld pajdeg. 12 st broccolistånd. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. Tillsätt broccolin, fräs ytterligare 2–3 minuter tills den mjuknat lite. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskalet och strö över krydda. Förväll broccolibuketterna (spar eventuellt stjälkarna till soppa eller något annat) några minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av
Finhacka prosciutton och salamin samt basilikan. Pajdeg. Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen. Se till att osten och köttet sprids ut jämt i hela pajformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.