Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper
1. Smält chokladen i vattenbad i kastrull på spisen eller värm upp den försiktigt i microvågsugnen. 2. Blanda i puffat ris i den smälta chokladen och klicka ut massan på smörpapper
Julen handlar ju mycket om traditioner, även när det kommer till julgodis. Det här godiset upptäckte jag för några år sen och det har blivit ständigt återkommande på ”gottisbordet”
Tid ca 20 min / 30 stIngredienser. 1 liter cornflakes400 gram ljus/mörk blockchokladMinimashmallows som garnering30 st muffinsformarSmält blockchokladen i vattenbadHäll i cornflakesen i en bunkeHäll sedan i den smälta chokladen och rör om försiktigt med en slickepott tills allt har blandatsKlicka upp med en matsked lagom stora klickar i muffinsformarLägg på minimasmallowsStäll in i kylen och förvara de även svalt
Receptet hämtat från boken "Bakglädje och LCHF" av Annika RognebyLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Jag ville spinna vidare på tankarna med smaker som passar fint ihop enligt mina smaklökar. Äh. Vad säger ni om jag tar och slänger in ett godisrecept till
Igår kom Matilda hem igen och det känns gott att ha henne här några dagar. Vi båda tycker mycket om att pyssla i köket så vi gjorde några sorters julgodis igårkväll
Jättemumsigt julgodis med nötter, dumlekolor och marshmallows. INGREDIENSER600 g mörk blockchoklad 2 påsar dumlekola2 nävar mini marshmallows eller stora som klipps i minder bitar3 dl salta cashewnötter 1 dl skalade pistagenötterGÖR SÅ HÄR