1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Kyckling. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme
Kyckling mangochutney. Kyckling mangochutney6-8 portioner1 kg kyckling1 tsk sambal oelek1 dl vatten1st hönsbuljongstärning1 msk Kina soya1 purjolök5 dl creme fraich2 msk mangochutneySaltPeppar Till serveringRisNågon grönsak Gör så härSkär kycklingen i lagom stora bitarBryn dem i en stekgrytaTillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelekLåt koka i ca 15 minuterSkölj och strimla purjolökenLägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytanLåt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmtSalt och peppra efter tycke och smak I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag
Mangochutney är en härligt god, söt, smakrik och givet tillbehör till de flesta Indiska maträtter. Med sin fruktiga smak av mango och lite hetta av chilin är den en riktig smakförhöjare till de flesta rätter
En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja
Blanda ihop kesella o mangochutney i en skål och krydda med salt och peppar. Olja/smör till formen1 st kassler i bit (vitvinssmarinerad)1 burk kesella 0,3 %3 msk mangochutney Salt & pepparFärsk ananas i skivor eller bitar alt konserverad ananasRiven ostRisBroccoliValfri sås (cream fraiche med sweetchilisås eller en varm café de Paris sås kanske. 3 msk mangochutney
Mango är något som jag verkligen förknippar med min barndom i Congo. Att få sätta tänderna i en riktigt mogen, gulbrungrönorange mango och njuta av den söta smaken medan saften rann i strida floder nedför hakan, det var verkligen sann njutning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.