Lyxig gös som första försök i Årets Kock
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 pers
  • 1,6 kg gösfilé med skinnsidan kvar
  • Flingsalt
  • salt
  • 8 bitar av gösskinnet
  • 2 dl ättika (12 procent)
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 gurka 1 syrligt, rött äpple (t ex Katja)
  • 8 små röda steklökar
  • FOND
  • 16 färska signalkräftor
  • 75 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk neutral olja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 6 vitpepparkorn
  • 3 dl vitt vin +
  • 1 dl vitt vin
  • Salt
  • 2 dl fond
  • 2 dl äppelcider
  • 4 dl vispgrädde
  • Vitpeppar
  • citronsaft
  • 400 g kålrot
  • 2 stora morötter
  • 50 g smör
  • 150 g hasselnötter
  • 2 msk crème fraiche
  • 3-4 dl mjölk
  • 16 kräftstjärtar GÖR SÅ HÄR
  • 2-3 min Skär dem i portionsbitar om ca 160 g GÖSSKINN
  • 6. I andra hälften av lagen lägger du ner lökarna och låter dem småkoka i fem minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.