Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli. Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare
Smaka avgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund
Vi var fem personer som blev mätta på det här, plus att det blev en matlåda till en av döttrarna. Bind ev upp högreven till en jämnare form, och lägg ned den i grytan
Smaka avgrytan med salt och peppar. Stek champinjonerna i smör och lägg i grytan. Om du vill kan du servera grytan med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé
En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.