Sesampanerad kyckling med nudelsallad
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sesampanerad kyckling med nudelsallad 2 port 1 kycklingfilé/person
  • salt och peppar
  • vita sesamfrön
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 1-2 morötter, tunt hyvlad
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 pak choi
  • äggnudlar
  • Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • riven färsk ingefära efter eget tycke och smak (vi hade ca 2 tsk)
  • 1 tsk farinsocker
  • Börja med att röra samman dressingen så den får stå och dra under tiden du lagar till resten av middagen.
  • Dela kycklingfiléerna mitt av på längden.
  • Tryck ut dom lite så de blir jämntjocka, salta och peppra och vänd dom i sesamfrö.
  • Stek filéerna i smör och olja så fröna blir lite gyllenbruna, ställ sedan in köttet i ugnen och låt det steka färdigt på 200 grader i ca 10-15 minuter, kolla så de är genomstekta innan du serverar dom.
  • Kok nudlarna enligt beskrivningen på paketet, skölj av i kallt vatten så de inte klibbar samman.
  • Strimla det vita på salladsbladen och stek dom någon minut i olja tillsammans med de hyvlade morötterna, paprikan och purjolöken.
  • Tillsätt nudlar och dressing i stekpannan, rör samman och låt det fräsa ca 1 minut innan du slänger i det gröna från salladsbladen precis innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.