En burk med rabarber står och är ledsen i frysen. Jag har ju redan gjort en rabarbermarmelad på bloggen, men denna blir lite annorlunda med kardemumma i
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmeladoch den blev himelskt god. Egentligen är inte marmelad något som vi äter så värst ofta men jag tycker att det är så himla roligt att göra och det känns så lyxigt att göra egen och det blir så gott
Men först ut är en rabarbermarmelad med jordgubbar och vanilj. Ulrik har ju redan skrivit tre eminenta bloggposter om denna snabbväxande och smakfulla växt
Detta är en snabb enkel och sorbè liknande glass med en frisk smak. Mixa jordgubbarna till fina "smulor" och häll i kesellan och florsockret ( honungen)
För att få extra fina kanter på glasstårtan kan du fodra tårtformen med konditorplastband eller klippa ut remsor av overhead-ark och fästa runt kantens insida
Jag har bloggat om det förr och funderat på vad tusan jag ska göra av all min rabarber. Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något
så jag tänker ta med dottern på utflykt och plocka lite jordgubbar. Finns ju så mycket gott att göra förutom att äta dem med socker och mjölk, som t ex marmelad
Här om kvällen så njöt jag och min prinsessa Ellen på två fantastiska goda glassar. En mer fräsch och fylld med mycket nyttigheter och en mer vuxensmak smaksatt med jordnötssmör och kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.