Igår svängde jag förbi Kattesund för att köpa mig lite jordgubbar till min senaste skapelse (en Earl Grey- och jordgubbstarte, mums, recept kommer imorgon) och upptäckte till min lycka att jordgubbarna som tidigare i veckan kostat 35 kr/kg nu kostade 25 kr/kg, jippi
I matkällaren har vi fullt med olika sorters sylt, marmelad, gelé, chutney och andra inläggningar, som passar utmärkt att ge bort till nära och kära i form av hemmagjorda ätbara julklappar
Blir ca 9 dl. 500 g jordgubbar. 4 dl syltsocker. 4 tsk vaniljsocker. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär/ hacka/mosa jordgubbarna, lägg dem i en större kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om
God marmelad till skorpor, rostat bröd eller croissant1 l jordgubbar, (500 g) 0,5 vaniljstång 250 g syltsocker 1 lime, (ca 1 msk) pressad Skölj och snoppa jordgubbarna
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citonsaft i en rostfri kastrull under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.