Vilken sommardag vi haft, eller hela veckan har ju varit toppen med sol och värme. Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj och saft
Sen hällde jag upp det på varma burkar och satte på locket. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Varför inte frysa in klyftor och käka som glass och minnas sin barndoms isande tänder när man bet i den iskalla apelsinen, eller kanske koka en marmelad som får smak av whisky om man istället vill känna sej lite vuxen
Eller marmelad med chili och mynta. Av bären jag köpte där gjorde jag en sylt med chili och mynta. Båda innehåller (numera) fruktkött (eller fruktskal), men traditionellt har väl sylt haft en tunnare konsistens än marmelad
Frisk, syrlig och uppiggande marmelad med ingefära, lime och citron som får det att tjonga till både här och där när den landar på tungan, låter det intressant
Här i Malmö är flädersäsongen nästa överblommad och jag är lite sent ute. Har ni samma problem som mig kan man istället för vanlig flädersaft göra den här varianten med jordgubbar och behöver då inte lika många blommor
Rör om lite då och då så att marmeladen inte kokar fast. Skär bort allt det vita skalet från citronerna med en vass kniv, skär dem i fyra delar och skiva delarna
Igår gjorde jag en väldigt god marmelad, jag har inte ätit så mycket marmelad under många år, men nu har jag börjat tycka om marmelad igen och det är inte alls svårt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.