Söt plommonmarmeladmed kanel ochvanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel ochvanilj
Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörkt muscovadosocker, som gav fyllig smak
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet medvaniljoch mörk rom. Jag hade tänkt att baka eget rostbröd att ha till, men eftersom jag är själv hemma med min vilda lilla dotter och jag inte orkar vänta till min man kommer hem ikväll, så kändes det enklare att slänga ihop scones
Marmelad är perfekt - gott som det är som pålägg, till pannkakor, i kakor - och en alldeles utmärkt liten sak att ta med sig om man blir bjuden på fika eller så
Blanda ihop mandel, honung och kanel i en bunke och bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Lägg fikonen i en ugnsfast form och pensla med smält margarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.