Vi ska nämligen ha lite luciastämning nu på morgonen med glögg, pepparkakor och lussekatter. Kavla på väl mjölat bakbord, först med randkaveln ,sen med kruskaveln
Detta recept hittade jag på matklubben. Häll upp degen på väl mjölmixat bakbord. Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet
Mjukt Tunnbröd, Stekpannebröd. Tunnbröd,. Kavla ut varje boll på väl mjölad bänk, sist med en kruskavel el nagga med gaffel,borsta bort överflödigt mjöl
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 8-10 lika stora bitar. Grädda kakorna i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida eller tills de är gyllene
Detta är väl ett reseminne om något med tanke på att vi hamnade just i Västerbotten. Ett super gott och super enkelt tunnbröd att göra i stekpannan på spisen
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 jämnstora bitar. Värm en torr stekpanna och grädda kakorna efter hand på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
De vet sannerligen hur man ska servera dem på bästa sätt. Super enkelt och det enda som krävs är tålamodet när man väntar på att grönsakerna ska mjukna i ugnen
Ibland är det tomt i brödskrinet och så står man där och är så där paniksugen på bröd. Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.