30 minuter
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
2 delar
och forma till längder, skär där efter varje längd i 12 bitar Kavla ut varje del till en rund kaka, måttet på kakan beror på hur stor stekpanna du har.
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
frånVästerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Gillar man nubbesallad på kavring, gillar man denna och västerbottensosten ger verkligen pricken över i
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Tunnbröd150 g smör 4 dl mjölk 50 g jäst 4 dl vatten 2 tsk hjorthornssalt 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 150 g ljus sirap 950 g vetemjöl generöst med vetemjöl till utbakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.