2 h
skållning + 15 min bak + 40 min jäsning/vila + 15 min bak + 40 min jäsning/vila + 15 bak + 20 min jäsning/vila + 15 min bak + 30 min jäsning/vila+ 1h 10 min gräddning + 1 h vila
700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegenmed dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt medkavringen. Stick hål i de jästa deglimporna med en sticka eller en smal kniv
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
En del innehåller jäst medan andra innehåller bikarbonat. Om man söker efter recept på kavring på datorn så kommer det upp mängder av olika recept som ser helt olika ut
Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.