Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
På kvällen. Häll därefter ut degen på handduk beströdd med rågmjöl, platta ut degen och vik mot mitten, vänd skarven nedåt och låt jäsa ytterligare en timme
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Tag fram degen, vänd upp den på mjölad köksbänk och dela den i två delar. Vänd upp bröden på ett bakplåtspapper och lägg över dem på den översta plåten med hjälp av en skärbräda
Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem. Låt brödet kallna på galler. 1 dl surdeg som friskas upp genom att vispa ned 3 dl ljummet vatten och ca 3 dl fullkornsmjöl. Vispa ner 6 dl ljummet vatten, 28 g havssalt och 500 g fullkornsvetemjöl. Arbeta sedan med händerna in ytterligare 500 g fullkornsvetemjöl. Sätt ugnen på 280 grader, lägg in en baksten eller sätt in dubbla plåtar i ugnen. 3 dl fullkornsmjöl
1½ dl siktat dinkelmjöl. 1 dl fullkornsdinkel. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
På kvällen. Välsmakande bröd med surdeg och dinkel. Häll därefter ut degen på handduk beströdd med rågmjöl, platta ut degen och vik mot mitten, vänd skarven nedåt och låt jäsa ytterligare en timme
Mumsigt och enkelt surdegsbröd. Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och täck med plast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.