Häromdagen hade jag ett anfall av akut macksug & då bakade jag det här enkla brödet. Blanda ner mer av vetemjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Det här brödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning. Brödet är mörkt med frukt och nötter och späckat med frön och det som är bra är att man kan ta det som man har hemma och det som man tycker är gott
Riktigt enkelt, uppskattat och gott bröd blev det. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Blanda havregryn, mjöl och socker i en skål. 2 dl havregryn. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg. 2 dl havregryn
Jag hade avokado, olivolja, lite citron, basilika och himalayasalt på mina mackor. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkeltbröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
- Korvbröd (klick). 4 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk. Eventuellt 2 msk brödkryddor, kan uteslutas. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det. - Mitt nya favoritbröd (klick) RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm
Inget fel i de, men ibland vill man bara att det ska vara lite enkelt. Sen skulle jag ju tagit en bild på de fina bubblorna innuti brödet men de var försvinnande gott så de glömde jag av
Jag har haft en burk kondenserad mjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
Enkelt ljust bröd från PdM. Jag har länge haft som mål att alltid baka vårt egen bröd - knäckebröd undantaget - men så hamnar vi i perioder när vi inte äter så mycket bröd och hela idén faller i glömska
Här får ni receptet på ett supergott och enkeltbröd. Sätt in brödet i ugnen i ungefär 25 min eller tar ut brödet när den har börjat få ganska mycket färg
Rose Beranbaum, författarinnan till brödbibeln, menar att alla i the artisan bread-baking community använder tekniken som utvecklats avbrödbakningsprofessorn (
Här kommer recept på typ världens enklaste bröd. 2 bröd (råkar man bara ha 1 brödform är det bara att halvera receptet). 2 msk brödkryddblandning. 0,5 dl brödsirap. Häll i två smorda brödformar och ställ i ugnen 1 timme och 40 minuter. 2 bröd (råkar man bara ha 1 brödform är det bara att halvera receptet). 2 msk brödkryddblandning. 0,5 dl brödsirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.