Underbart mjukt och saftigt bröd som nästan smälter i munnen om du äter det nygräddat. Tillsätt resten av vätskan, olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Mixa casewnötter, lök och sesamfrön i en mixer tills det blir smulor. Rör ihop margarin, nötter, sesamfrön, mjölmix och kryddor, använd gärna elvisp så alla klumpar försvinner
Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
Idag gjorde jag mina Bovetefrallor, dom är glutenfria, nötfria och vegan så dom passar dom flesta. Jag hade i pumpakärnor och russin också vilket jag kommer fortsätta med
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
Idag har jag bakat gluten ochlaktosfria bullar och blev glatt överaskad på smaken ,de blev goda men att jobba med en glutenfri deg var en ny upplevelse degen var liksom "kort" och inte elastisk men det gick ju bra det med
Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.