Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
I helgen gjorde jag ett vörtbröd med julmust och mörk öl. Goḱväll. Hur går det i julbaket. Jag har lite godis till som jag vill testa och några bröd skulle vara kul att hinna med
Häll kokande vatten över russinen så att det täcker, ställ åt sidan så länge. Koka de hela pomeransskalen mjuka i vatten, skär bort allt av det vita och hacka det röda mycket fint
Jag tänkte ge er ett recept som många av er efterfrågat – ett vörtbröd i LCHF-anda. Igår gick ugnen varmt här hemma och jag tycker att jag kommit fram till en variant som mycket väl platsar som substitut för den klassiska vörtbrödet
Ett mustigt vörtbröd med porter, julmust och olika kryddor. Tänk på att det blir tre stycken stora bröd, så man behöver en stor assistent ( över 5,5 l ) för att baka dem
Värm porter, mjölk och sirap till 27 grader. Rör ut jästen i litet av vätskan och tillsätt övriga ingredienser, men spara litet av mjölet till utbakningen
Årets första vörtbröd är bakat, lär bli fler då jag har en massa bakvört/flytande vört kvar. Detta är ett bröd som kan nattjäsa i kylen i och sedan gräddas på morgonen, perfekt för då får man alldeles färskt nybakat vörtbröd till julbordet
Nu tror jag att jag äntligen hittat ett bra recept på vörtbröd. Vörtbröd3 torkade hela pomeransskal100 g smör2 flaskor Porter à 33 cl1 flaska Julmust à 33 cl1
I veckan bakade jag vörtbröd. Annars är det ju en klassiker med julskinka och julsenap på vörtbröd. Vörtbröd25 g smör1 dl sirap1 flaska/burk 33 cl julöl50 g jäst1 påse vörtmix (santa maria)5 dl rågsikt5 dl vetemjölev 0,5 dl russinSmält smör i en kastrull
VörtbrödVörtbröd hör julen till. Jag var därför tvungen att baka ett vörtbröd men det är inte det nyttigaste LCHF-brödet eftersom det innehåller porter, honung och russin