Vörtbröd

Vörtbröd

Vörtlimpa LCHF

Vörtlimpa LCHF

Idag provade jag att göra en vörtlimpa som visade sig vara ett lyckat expriment. Ska bli gott att ha skinka och pepparkakssenap på den i jul

Vörtbröd

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp

Vörtbröd

Koka russinen mjuka i vattnet ett par minuter. Låt svalna till rumstemperatur. Smula ner jästen i en skål
Jättesaftigt vörtbröd

Jättesaftigt vörtbröd

Igår bakade jag ett nytt, egenkryddat vörtbröd. Använde porter som degvätska och skållade mjölet efter tips från en vän
Kryddburkens vörtbröd med julmust

Kryddburkens vörtbröd med julmust

Jag har i många år försökt få till det där goda vörtbrödet som är lite tyngre, mer rejält, med sötma av massor med russin och sirap
Julvörtlimpa

Julvörtlimpa

I helgen gjorde jag ett vörtbröd med julmust och mörk öl. Goḱväll. Hur går det i julbaket. Jag har lite godis till som jag vill testa och några bröd skulle vara kul att hinna med
Surdegsvörtlimpa

Surdegsvörtlimpa

Häll kokande vatten över russinen så att det täcker, ställ åt sidan så länge. Koka de hela pomeransskalen mjuka i vatten, skär bort allt av det vita och hacka det röda mycket fint
Vörtbröd

Vörtbröd

Det här brödet bakade jag första julen jag hade flyttat hemifrån, 1982. Sedan dess har jag bakat det till jul varje år
LCHF-vörtbröd – fira jul med färre kolhydrater!

LCHF-vörtbröd – fira jul med färre kolhydrater!

Jag tänkte ge er ett recept som många av er efterfrågat – ett vörtbröd i LCHF-anda. Igår gick ugnen varmt här hemma och jag tycker att jag kommit fram till en variant som mycket väl platsar som substitut för den klassiska vörtbrödet
Kryddigt vörtbröd

Kryddigt vörtbröd

Kvällen innan. Koka upp 1 dl vatten och häll över 1/2 dl rågkross. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur över natten
Skånskt vörtbröd

Skånskt vörtbröd

Här kommer receptet på det andra vörtbrödet jag bakade, himla gott det med och inte lika söt som det andra
Vörtbröd hör julen till.

Vörtbröd hör julen till.

Är det bröd som önskas så är väl förmodligen vörtbrödet det mest vanliga, och kanske mest populära, när det är julmat som serveras
Vörtbröd

Vörtbröd

Ett mustigt vörtbröd med porter, julmust och olika kryddor. Tänk på att det blir tre stycken stora bröd, så man behöver en stor assistent ( över 5,5 l ) för att baka dem
Vörtbröd NWT 2 limpor

Vörtbröd NWT 2 limpor

Värm porter, mjölk och sirap till 27 grader. Rör ut jästen i litet av vätskan och tillsätt övriga ingredienser, men spara litet av mjölet till utbakningen
Leilas vörtbröd

Leilas vörtbröd

Lelias vörtbröd bakade jag flera gånger förra året och jag tycker det blir mycket bra och är ett lätt och ganska snabbakat bröd
Vörtbröd

Vörtbröd

Årets första vörtbröd är bakat, lär bli fler då jag har en massa bakvört/flytande vört kvar. Detta är ett bröd som kan nattjäsa i kylen i och sedan gräddas på morgonen, perfekt för då får man alldeles färskt nybakat vörtbröd till julbordet
Vörtbröd

Vörtbröd

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till fingervärme 37 grader
Årets vörtbröd

Årets vörtbröd

 Nu tror jag att jag äntligen hittat ett bra recept på vörtbröd. Vörtbröd3 torkade hela pomeransskal100 g smör2 flaskor Porter à 33 cl1 flaska Julmust à 33 cl1
Vörtbröd

Vörtbröd

I dag har jag bakat vörtbröd för första gången i mitt liv. Var ju inte så mycket svårare än att baka ett vanligt bröd
Vörtbröd

Vörtbröd

I veckan bakade jag vörtbröd. Annars är det ju en klassiker med julskinka och julsenap på vörtbröd. Vörtbröd25 g smör1 dl sirap1 flaska/burk 33 cl julöl50 g jäst1 påse vörtmix (santa maria)5 dl rågsikt5 dl vetemjölev 0,5 dl russinSmält smör i en kastrull
Vörtbröd (LCHF)

Vörtbröd (LCHF)

VörtbrödVörtbröd hör julen till. Jag var därför tvungen att baka ett vörtbröd men det är inte det nyttigaste LCHF-brödet eftersom det innehåller porter, honung och russin
Glutenfritt vörtbröd

Glutenfritt vörtbröd

Smula ner jästen i en bunke. Värm julmusten och vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst
Skållat vörtbröd

Skållat vörtbröd

Förra året försökte jag mig på att baka vörtbröd själv för första gången men valde helt klart fel recept
Vörtbröd med nötter och fikon

Vörtbröd med nötter och fikon

Det här brödet är min absoluta favorit. Jag hittade det i. tidningen "Land" för ett par år sedan till jul och jag bakar det året runt,