Det är flera år sedan jag gjorde varmsmörgåstårta. Det blir lite lyxigare än en vanlig varmsmörgås. a lagret1 hackad gul lök1 hackad röd paprika1 burk krossade tomater½ dl gräddeSmaka av med salt och peppar
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Lägg två av bröden på bakplåtspapper så det blir en rund stor kaka. Krydda med svartpeppar efter smak. Gör samma sak med ett nytt lager och fortsätt tills allt är slut
Blanda med skinkost, Creme Fraiche och smaka av med salt och peppar. Varmrätt. smörgåstårta,. Avsluta med det sista brödet, halverade körsbärstomater och den rivna osten
Täck med fyllning. Gör likadant med nästa lager också. Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Smaksätt det med Kalles kaviar. Täck med den sista brödskivan. Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan
Indra, hon som bjöd på det först hade putsat till receptet lite och likaså gör jag med lite mer. Blev bjuden på en supergod varmsmörgåstårta för av en vän här innan jul,
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
Varmsmörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.