Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
1 kg högrev. 50 g Santa Maria chilipulver (1 kryddglas). Skär köttet i mindre bitar tänk hälften av grytbitar och bryn så det får fin stekyta (vispa ur och spar stek skyn efter varje stekning)
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chili med kött… och inte köttfärs, för då borde grytan heta Chili con picada (köttfärs) istället
En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten. Chilin gjorde jag som en snabbare variant av pulled pork, fast pulled beef istället
Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
Sänk temperaturen och låt chilin puttra på svag värme i tre timmar så att köttet är riktigt mört. Servera chilin med tortillastrips, crème fraiche, hackad chili, lime och koriander
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chilipåhögrev. Vi dunkade i alla fall på rejält med massa olika chilisar, mörk choklad, mörk lager osv och det hela fick puttra i 7 timmar
Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. Skär högreven i grova bitar, 2x2 cm. 800 g högrev. 400 g tomat, krossad på burk (1 burk). 1-2 msk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark). 400 g bönor, vita stora på burk (1 burk)
Tweet Pin It Skriv utChili con carne påhögrev är ett riktigt långkok som passar perfekt till söndagsmiddag när man har lite mer tid att titta till grytan
Hacka chilipepparfrukten (ta bort kärnorna om du inte vill ha för stark smak). En riktigt värmande höstgryta som tar sin lilla tid men blir så god att den är väl värd att vänta på
Jag vet att jag har delat ett chilirecept förut och här har jag egentligen bara bytt ut köttfärs mot högrev, men jag fick frågan om jag kunde lägga upp receptet så vi kör
Krydda direkt i smöret med Spiskummin, Cayennepeppar och Chilipulver. Häll på burken med krossade tomater och lite extra vatten och låt detta puttra i minst en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.