2. när
allt vatten har dunstat från kantarellerna slå på grädden och rör ner messmör och philadelpia. låt det puttra. smaka av med salt och peppar. när du är nöjd med smaken red upp med majsena. den får inte bli för lös, men inte heller för stabbig. rör sist ner persiljan.
½ liter kantareller. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Jag åt och glufsade och funderade på varför jag inte lagat det oftare. Blanda samman mjölmix och salt. Rör ner äggen och tillsätt sist det smälta smöret
Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt och låt svälla i 15 minuter. 1Skiva svampen och hacka löken. 1Fräs löken, svampen och skinkan i smöret. 1Fördela fyllningen på crêpesen, rulla ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat. 1Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg, cirka 10 minuter
I pajen hade jag bara i stekt rödlök, bacon ochkantareller. Kan meddela att den blev super god och man kunde äta den med gott samvete då jag hade gjort min egna nyttiga pajdeg
Salt och peppar. Ansa och skiva purjolöken. Blanda mjölk och grädde och blanda ner majsstärkelsen. Häll allt i kastrullen med purjon och låt koka några minuter så det tjocknar
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.