Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo"
Vindaloo är en het och kryddig indisk gryta med mycket smaker. Jag ville göra en autentisk vindaloo och gjorde en reaserch på nätet, jag föll för ett recept jag hittade på Youtube som tillagas av en Indisk kock
Vindaloo ska vara stark, riktigt starkt så fega inte med chilin. Jag gör min vindaloo utan Aloo(potatis) mest för jag till viss del undviker kolhydrater
Pressad apelsinsaft Honung Santa Maria Mango & Curry Cayennepeppar Till kvällen använde jag sedan några av kycklingklubborna till min Chicken Vindaloo som jag åt i ett tortillabröd, men som egentligen smakar bäst till ris
Grejen är ju den att min erfarenhet av vindaloo inte är så bra, för den de brukar ha på alla små indiska restauranger runtom i malmö brukar ha på tok för mycket chili i
I Goa föddes Vindaloo, en fantastiskt smakrik curry med röd torkad chili och vinäger när den portugisiska rätten vin d’alho, mötte lokala kryddor och smaker
Vindaloo pasta. Börja med att tillreda vindaloo currypasta. Tillsätt vindaloo pasta, hackad lök, hela vitlökar, chili, koriander, riven ingefära och de hackade tomater
P 4 port 400 g blandade skaldjur En skivad purjolök En skivad gul lök Två hackade tomater En burk champinjoner Fyra ananasskivor 2 msk curry vindaloo 2 msk sambal oelek 1 msk röd currypasta 2 msk kokosflingor 2 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche Lite vatten En skivad banan Körsbärstomater Fräs löken och de hackade tomaterna tillsammans med kryddorna och kokosflingorna i smör. 2 msk curry vindaloo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.