Lägg kycklingen i en ugnsfast form, pensla olivolja på bitarna, pressa över citronen (släng med det tomma skalet för ytterligare lite smak), strö över salt, peppar och örter
Servera med ris och grillad grönsaker och såsen till blir Tsatsiki,. Blanda ingredienserna i marinaden väl och marinera kycklingen i minst två timmar i burk med lock i kylskåp
Kycklingmedcitron och oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kyckling och citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon och citronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
skalet och saften från en citron. Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.