Under höst och vinter äter vi gärna helst hemlagad gul ärtsoppa med fläsk och det tröttnar vi inte på, även om vi någon torsdag byter ärtsoppan mot en annan soppa
Vem minns inte skolans potatisbullar, antigen älskade eller det omvända. Även om det nu är länge sedan dess så kan man alltid laga till sina egna med hjälp av fem enkla ingredienser
Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Och det är inte speciellt svårt att göra heller. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Hemlagad majonnäs är alltid hundra gånger godare än den man köper och man slipper alla tillsatser. Jag ska även dela med mig om ett ännu snabbare sätt med mixerstav, efter detta tips finns det ingen ursäkt till att inte göra hemlagad majonnäs
Det finns otroligt många olika sorters senap att välja på i vanliga affärer, på apotek och i saluhallar och delikatessbutiker Jag har inte gjort någon räknekoll, men det skulle inte förvåna mig om det kommer upp i antalet olika sorters tandkräm
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Lägg ärtorna i blöt 12-24 h. Häll av vattnet och koka upp dem i nytt. Skumma om det behövs. Tillsätt buljong och hackad lök, låt småkoka under lock i ca 75 min
HemlagadfärskostHemlagad färskost är verkligen lyx för liten slant- och arbetsinsats. Tänk på att välja vanlig yoghurt och inte någon av de mildare varianterna för att få rätt syrlighet på osten
Slökokt ärtsoppa. Denna ärtsoppa blev tjock, och oerhört smakrik. Här mina vänner ska ni få ett riktigt gammalt inlägg, som har legat på lur sedan jullovet, 2015
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.