Ugnsfalukorv med blomkålsmos. Den här veckan kör vi ett tema på bloggen, lättlagad och prisvärd mat. Sen gillar jag "fredagsmat" och lägger gärna lite extra pengar på god mat, Jimmy däremot är en riktig husmanskille, så han kommer att gilla den här veckan
-Mama Skogly ♥ Det här måste ni prova. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. 2 port1-2 solo vitlök0,5 blomkål2 msk gräddeen klick smörpersilja1 dl parmesansalt och pepparSkär ett kryss i vitlökarna oc in i ugnen i ca en halvtimme på 225 grader. 1-2 solo vitlök
Skånsk kalops i lergryta 4 portioner1 st 2 liters lergryta1 kg högrev1½ tsk salt2 gula lökar2 morötter10 kryddpepparkorn2-3 persiljestjälkar2 lagerblad3-4 dl vatten1 msk kinesisk sojamaizenaredningLägg grytan i blöt minst 15 minuter innan den ska användas. 2-3 persiljestjälkar. 3-4 dl vatten
Sätt ugnen på grill och låt köttet stå inne 10-15 minuter, det kommer att börja bubbla i svålen och låta som att du poppar popcorn i ugnen, men det är ingen fara, det är bara svålen som blir knaprig och god
400-500gram räkor med skal. Ha i grädde och timjan och låt småkoka i 3-5minuter, ha i svampen igen och smaka av med salt och peppar. 400-500gram räkor med skal
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Häll i Västerbottensosten och smöret, krydda och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.