Gammaldags isterbandmedstuvademorötter är väl ändå något av det godaste som finns. Till kvällsmat blev det majschips med tomatsalsa och riven ost, gott det med
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter. Gillar mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök
Servera med stekt falukorv. Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. 680 g ärtor och morötter. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det
diagonalt I hörnen och placera isterbanden i mitten. Smaksätt med salt och peppar. Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna. 600 g isterband
Börja med morotsstuvningen. Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar. Filéa sillen och låta ligga i en stor bunke med kallt vatten i kylen över natten
Den färska vitkålen blev väldigt mild och passade perfekt till de lite syrliga isterbanden. Då kan jag diska undan medan maten blir klar av sig själv vilket betyder att jag bara behöver plocka av bordet efter maten och då hinna leka mer med barnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.